Your browser does not support JavaScript! Ketchup z jalapeno i kukurydzą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Ketchup z jalapeno i kukurydzą - Krok 1

Pomidory kroimy na ćwiartki. Dodajemy oliwę, czosnek i cebulę. Miksujemy na gładki mus.

2

Ketchup z jalapeno i kukurydzą - Krok 2

W szerokim rondlu dusimy pomidory do momentu, aż lekko zgęstnieją, około 20 minut. Dodajemy kukurydzę i papryczki jalapeno (ilość wg uznania) i jeszcze chwilę gotujemy.

3

Ketchup z jalapeno i kukurydzą - Krok 3

Odparowaną masę ponownie miksujemy.

4

Ketchup z jalapeno i kukurydzą - Krok 4

Zmiksowane warzywa przelewamy przez sito.

5

Ketchup z jalapeno i kukurydzą - Krok 5

Ketchup ponownie zagotowujemy. Doprawiamy octem, solą i pieprzem do smaku. W razie konieczności dodajemy szczyptę cukru. Pasteryzujemy w niewielkich słoiczkach lub podajemy po wystudzeniu.

:)

Ketchup z jalapeno i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu