Your browser does not support JavaScript!

Ketchup z jalapeno i kukurydzą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ketchup z jalapeno i kukurydzą - Krok 1

Pomidory kroimy na ćwiartki. Dodajemy oliwę, czosnek i cebulę. Miksujemy na gładki mus.

2.

Ketchup z jalapeno i kukurydzą - Krok 2

W szerokim rondlu dusimy pomidory do momentu, aż lekko zgęstnieją, około 20 minut. Dodajemy kukurydzę i papryczki jalapeno (ilość wg uznania) i jeszcze chwilę gotujemy.

3.

Ketchup z jalapeno i kukurydzą - Krok 3

Odparowaną masę ponownie miksujemy.

4.

Ketchup z jalapeno i kukurydzą - Krok 4

Zmiksowane warzywa przelewamy przez sito.

5.

Ketchup z jalapeno i kukurydzą - Krok 5

Ketchup ponownie zagotowujemy. Doprawiamy octem, solą i pieprzem do smaku. W razie konieczności dodajemy szczyptę cukru. Pasteryzujemy w niewielkich słoiczkach lub podajemy po wystudzeniu.

Smacznego!

Ketchup z jalapeno i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.