Your browser does not support JavaScript!

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie - Krok 1

Mąkę siekamy ze 150 g zimnego masła. Następnie dodajemy 1 jajko i kwaśną śmietanę. Zagniatamy kruche ciasto. Jeśli jest zbyt suche, dolewamy 1-2 łyżki zimnej wody. Zawijamy w folię i schładzamy minimum 30 minut w lodówce.

2.

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie - Krok 2

Pieczarki i cebulę siekamy.

3.

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie - Krok 3

Na maśle przesmażamy pieczarki z cebulą i czosnkiem na złoty kolor. Przed końcem smażenia dodajemy osączoną z zalewy i przepłukaną fasolkę i posiekaną szałwię. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i jeszcze chwilę smażymy. Studzimy.

4.

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie - Krok 4

Schłodzone ciasto wałkujemy cienko i kroimy w prostokąty. Na każdym układamy po porcji warzyw i kawałek sera brie. Zawijamy koperty.

5.

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie - Krok 5

Gotowe paszteciki smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy około 20 minut w temp. 190℃ na złoty kolor.

Smacznego!

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.