Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie - Krok 1

Mąkę siekamy ze 150 g zimnego masła. Następnie dodajemy 1 jajko i kwaśną śmietanę. Zagniatamy kruche ciasto. Jeśli jest zbyt suche, dolewamy 1-2 łyżki zimnej wody. Zawijamy w folię i schładzamy minimum 30 minut w lodówce.

2

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie - Krok 2

Pieczarki i cebulę siekamy.

3

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie - Krok 3

Na maśle przesmażamy pieczarki z cebulą i czosnkiem na złoty kolor. Przed końcem smażenia dodajemy osączoną z zalewy i przepłukaną fasolkę i posiekaną szałwię. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i jeszcze chwilę smażymy. Studzimy.

4

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie - Krok 4

Schłodzone ciasto wałkujemy cienko i kroimy w prostokąty. Na każdym układamy po porcji warzyw i kawałek sera brie. Zawijamy koperty.

5

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie - Krok 5

Gotowe paszteciki smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy około 20 minut w temp. 190℃ na złoty kolor.

:)

Kruche paszteciki z pieczarkami, fasolką i brie

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu