Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami

Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami

Składniki

  • 1 puszka Buraczków “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 300 g mięsa wołowego
  • 100 g majonezu typu light
  • 50 g twardego sera koziego w plastrach
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 30 g roszponki
  • 20 ml oleju lub oliwy
  • 2 bułki hamburgerowe
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szczypta płatków chili
  • 1 szczypta nasion kolendry
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami - Składniki

Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami - Krok 1

Majonez doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy.

Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami - Krok 2

Buraczki skrapiamy olejem lub oliwą.

Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami - Krok 3

Mięso doprawiamy kolendrą i chili. Wyrabiamy dokładnie i formujemy burgery. Smarujemy lekko olejem i smażymy na bardzo mocno rozgrzanej patelni po około 1,5 minuty z każdej strony. Po usmażeniu odstawiamy na kilka minut, by mięso odpoczęło.

Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami - Krok 4

Bułki przekrawamy i grillujemy lub opiekamy na złoty kolor.

Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami - Krok 5

Składamy burgery. Bułki smarujemy majonezem czosnkowym i kolejno układamy ser, mięso, buraczki, cebulę oraz sałatę. Pomiędzy kolejnymi warstwami dodajemy po porcji sosu.

Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami

•ᴗ• Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami
http://Puszka%20gotowanych%20buraczków%20na%20parze%20marki%20Bonduelle%20-%20idealny%20składnik%20do%20szybkiego%20i%20zdrowego%20posiłku.

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z kuskusem, czerwoną fasolą oraz świeżymi ziołami serwowana na niebieskim talerzu obok kawałka cytryny.

Sałatka z kuskusem i makrelą

Wrapy z sałaty z tuńczykiem i cieciorką

Wrapy z sałaty z tuńczykiem i cieciorką

Aromatyczna zupa warzywna z soczewicą, podana w różowej misce na drewnianym tle, idealna na zdrowy obiad.

Pikantna zupa z soczewicy

Zobacz więcej takich przepisów