Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 100 g gorzkiej czekolady

  • 80 g cukru trzcinowego

  • 80 ml oleju

  • 70 g mąki z pełnego przemiału

  • 60 ml miodu

  • 25 g ciemnego kakao

  • 5 jajek

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1 łyżka przyprawy do piernika

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Piernik z cieciorki w czekoladzie - Krok 1

Cieciorkę miksujemy razem z zalewą.

2

Piernik z cieciorki w czekoladzie - Krok 2

Do cieciorki dodajemy jajka, miód, cukier oraz olej i mieszamy, aż składniki się połączą.

3

Piernik z cieciorki w czekoladzie - Krok 3

W drugim naczyniu mieszamy mąkę, kakao, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia.

4

Piernik z cieciorki w czekoladzie - Krok 4

Suche składniki mieszamy z mokrymi i przelewamy ciasto do formy o wymiarach ok. 20×30 cm wyłożonej pergaminem lub lekko natłuszczonej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170℃ i pieczemy około 35 minut lub do suchego patyczka.

5

Piernik z cieciorki w czekoladzie - Krok 5

Po wystudzeniu polewamy piernik roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.

:)

Piernik z cieciorki w czekoladzie

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu