Your browser does not support JavaScript!

Piernik z cieciorki w czekoladzie

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 80 ml oleju
  • 70 g mąki z pełnego przemiału
  • 60 ml miodu
  • 25 g ciemnego kakao
  • 5 jajek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka przyprawy do piernika

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Piernik z cieciorki w czekoladzie - Krok 1

Cieciorkę miksujemy razem z zalewą.

2.

Piernik z cieciorki w czekoladzie - Krok 2

Do cieciorki dodajemy jajka, miód, cukier oraz olej i mieszamy, aż składniki się połączą.

3.

Piernik z cieciorki w czekoladzie - Krok 3

W drugim naczyniu mieszamy mąkę, kakao, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia.

4.

Piernik z cieciorki w czekoladzie - Krok 4

Suche składniki mieszamy z mokrymi i przelewamy ciasto do formy o wymiarach ok. 20×30 cm wyłożonej pergaminem lub lekko natłuszczonej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170℃ i pieczemy około 35 minut lub do suchego patyczka.

5.

Piernik z cieciorki w czekoladzie - Krok 5

Po wystudzeniu polewamy piernik roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.

Smacznego!

Piernik z cieciorki w czekoladzie

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.