Your browser does not support JavaScript! Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 1

Drobno siekamy paprykę i cebulę. Przesmażamy je na oleju, aż lekko zmiękną. Studzimy.

2

Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo i obieramy.

3

Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 3

Kiełbasę obieramy z osłonek. Dodajemy przesmażoną paprykę z cebulą, bułkę tartą, osączone z zalewy groszek i kukurydzę oraz majeranek i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dość delikatnie, by nie zmiażdżyć groszku.

4

Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 4

Masę kiełbasianą wykładamy na kawałek folii spożywczej i spłaszczamy dłonią. Układamy jajka i owijamy je ściśle mięsem. Tak przygotowany klops pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 190℃. Studzimy przed pokrojeniem.

:)

Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu