Your browser does not support JavaScript!

Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 1

Drobno siekamy paprykę i cebulę. Przesmażamy je na oleju, aż lekko zmiękną. Studzimy.

2.

Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo i obieramy.

3.

Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 3

Kiełbasę obieramy z osłonek. Dodajemy przesmażoną paprykę z cebulą, bułkę tartą, osączone z zalewy groszek i kukurydzę oraz majeranek i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dość delikatnie, by nie zmiażdżyć groszku.

4.

Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 4

Masę kiełbasianą wykładamy na kawałek folii spożywczej i spłaszczamy dłonią. Układamy jajka i owijamy je ściśle mięsem. Tak przygotowany klops pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 190℃. Studzimy przed pokrojeniem.

Smacznego!

Klops z białej kiełbasy z jajkiem, kukurydzą i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.