Klopsiki mięsne z pieczarkowym leczo

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • słoik Leczo pieczarkowego pikantnego 500ml Bonduelle
  • 400g mięsa mielonego z indyka
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 bułka kajzerka
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1 łyżeczka chili
  • 3 cm świeżego imbiru
  • pół cebuli
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju rzepakowego lub kokosowego (do smażenia)

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.

SM0_2955

Rwiemy bułkę na małe kawałki i zalewamy mlekiem. Rozgniatamy widelcem, aby mleko rozprowadziło się po całej bułce. Odstawiamy.

SM0_2956

Do mięsa dodajemy kumin, chilli, ścieramy świeży imbir oraz parmezan, solimy i pieprzymy.

SM0_2961

Cebulę obieramy ze skórki i szatkujemy. Dodajemy do mięsa.

SM0_2962

Do masy dodajemy bułkę z mleka. Mięso ugniatamy rękami, aby stworzyło jednolitą masę.

SM0_2963

Formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na deseczce.

SM0_2965

Rozgrzewamy olej na patelni. Delikatnie wkładamy klopsiki na patelnię, smażymy, obracamy i smażymy z drugiej strony aż zbrązowieją.

Przekładamy do wyłożonego papierem do pieczenia naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na około 10 minut. Po upływie tego czasu przekrawamy jednego klopsika i sprawdzamy czy jest upieczony w środku.

SM0_2966

Rozgrzewamy leczo w garnuszku i polewamy nim klopsiki.

SM0_2971

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Leczo Pieczarkowe Pikantne

Leczo pieczarkowe od Bonduelle to idealne rozwiązanie na szybki obiad. Pieczarki otoczone w pysznym warzywnym sosie. Wystarczy, że je podgrzejesz i dodasz ryż lub makaron, a pyszne danie wegetariańskie gotowe! Wedle uznania możesz dodać także ulubione mięso.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Świeży łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Penne z warzywami i pesto

Papryka faszerowana – blog kulinarny Warzywne Inspiracje

Papryka faszerowana po meksykańsku

Zobacz więcej takich przepisów