Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą Bonduelle 425 ml
  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 350 ml passaty pomidorowej
  • 50 g kaszy jaglanej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka oregano
  • Szczypta chili w proszku
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Oliwa do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przygotowania domowego posiłku, w tym mięso mielone, kasza, warzywa w puszce, przyprawy i świeże zioła.

Klopsiki z indyka z czerwoną fasolą i kukurydzą - Krok 1

Ugotować kaszę jaglaną wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić.

Klopsiki z indyka z czerwoną fasolą i kukurydzą - Krok 2

Obrać i posiekać drobno cebulę oraz czosnek. Rozgrzać na patelni jedną łyżkę oliwy. Zeszklić na niej cebulę. Dodać czosnek i krótko razem przesmażyć.

Klopsiki z indyka z czerwoną fasolą i kukurydzą - Krok 3

Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki i mąkę ziemniaczaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zwilżonymi wodą dłońmi wyrobić masę, a następnie uformować z niej małe klopsiki.

Klopsiki z indyka z czerwoną fasolą i kukurydzą - Krok 4

Rozgrzać na patelni 3-4 łyżki oliwy i obsmażyć klopsiki ze wszystkich stron na rumiano.

Klopsiki z indyka z czerwoną fasolą i kukurydzą - Krok 5

Wlać passatę pomidorową. Przyprawić oregano, chili, solą i pieprzem. Dodać osączoną z zalewy kukurydzę z fasolą. Gotować bez przykrycia 10 minut. W połowie czasu gotowania zamieszać.

Klopsiki z indyka z czerwoną fasolą i kukurydzą

•ᴗ• Klopsiki z indyka z czerwoną fasolą i kukurydzą
http://Konserwowa%20kukurydza%20z%20czerwoną%20fasolą%20marki%20Bonduelle%20w%20puszce.

Kukurydza Złocista z Czerwoną Fasolą

Naturalnie słodką i chrupiącą Kukurydzę Złocistą połączyliśmy z chrupiącą czerwoną fasolą. Mieszanka doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek, jako przekąska czy dodatek do makaronu lub pizzy, a także dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Papryka faszerowana – blog kulinarny Warzywne Inspiracje

Papryka faszerowana po meksykańsku

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem

Zielony krem z groszku z dodatkiem świeżych ziół i grzankami, idealny na wiosenny obiad.

Zupa z groszku z tostami z serem i szynką

Zobacz więcej takich przepisów