Your browser does not support JavaScript!

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami

Składniki

  • 1 słoik Pieczarek marynowanych tradycyjnych Bonduelle 314 ml
  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 1 cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • ⅓ łyżeczki ostrej papryki
  • Bułka tarta do zagęszczenia
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami - Krok 1

Cebulę drobno siekamy, szklimy na niewielkiej ilości oleju i studzimy. W misce umieszczamy mięso, dodajemy bazylię, chili, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku. Wbijamy jajko i wyrabiamy masę mięsną, w razie potrzeby dosypując bułkę tartą.

2.

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami - Krok 2

Odrywamy po kawałku mięsnej masy, formujemy małe placuszki. Na środku każdego układamy pieczarkę i oblepiamy ją mięsem, formując klopsiki. Większe pieczarki kroimy na pół.

3.

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami - Krok 3

Formę do pieczenia wykładamy papierem. Układamy na papierze klopsiki. Pieczemy w temp. 180℃ przez około 20 minut.

4.

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami - Krok 4

Klopsiki podajemy na ciepło lub na zimno z dodatkiem ulubionego sosu.

Smacznego!

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.