Klopsiki z marynowanymi pieczarkami

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami

Składniki

  • 1 słoik Pieczarek marynowanych tradycyjnych Bonduelle 314 ml
  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 1 cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • ⅓ łyżeczki ostrej papryki
  • Bułka tarta do zagęszczenia
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami - Składniki

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami - Krok 1

Cebulę drobno siekamy, szklimy na niewielkiej ilości oleju i studzimy. W misce umieszczamy mięso, dodajemy bazylię, chili, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku. Wbijamy jajko i wyrabiamy masę mięsną, w razie potrzeby dosypując bułkę tartą.

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami - Krok 2

Odrywamy po kawałku mięsnej masy, formujemy małe placuszki. Na środku każdego układamy pieczarkę i oblepiamy ją mięsem, formując klopsiki. Większe pieczarki kroimy na pół.

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami - Krok 3

Formę do pieczenia wykładamy papierem. Układamy na papierze klopsiki. Pieczemy w temp. 180℃ przez około 20 minut.

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami - Krok 4

Klopsiki podajemy na ciepło lub na zimno z dodatkiem ulubionego sosu.

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami

•ᴗ• Klopsiki z marynowanymi pieczarkami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Tarta z boczkiem i zielonym groszkiem

Gołąbki z ryżem, mieloną wołowiną i czerwoną fasolą w sosie pomidorowym

Gołąbki z ryżem, mieloną wołowiną i czerwoną fasolą w sosie pomidorowym

Kruche pierogi z mięsem

Argentyńskie kruche pierogi z mięsem

Zobacz więcej takich przepisów