
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Sałatę siekamy w mniejsze kawałki. Pomidory kroimy na pół, cebulkę w piórka. Łososia kroimy na mniejsze kawałki.
Łączymy oliwę, sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerzu układamy sałatę, pokrojone jajka, pomidorki, łososia. Posypujemy kiełkami, groszkiem, polewamy dressingiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej