Osączamy cieciorkę z zalewy.
Do blendera wlewamy mleko, dodajemy cieciorkę i miksujemy na gładką masę. Następnie wsypujemy maliny, dodajemy miód i miksujemy.
Przed podaniem dodajemy kilka listków mięty.
Składniki
Zobowiązania
Bonduelle
Osączamy cieciorkę z zalewy.
Do blendera wlewamy mleko, dodajemy cieciorkę i miksujemy na gładką masę. Następnie wsypujemy maliny, dodajemy miód i miksujemy.
Przed podaniem dodajemy kilka listków mięty.
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.
Napisz komentarz