Paszteciki z fasoli flażoletki i suszonych grzybów

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Na ciasto:

  • 0,5 kg mąki pszennej
  • 2 łyżki suchych drożdży
  • 1 szklanka letniej wody
  • szczypta soli i cukru

Na farsz:

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Grzyby moczymy w wodzie.

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy fasole, posiekane grzyby, przyprawy i zioła. Kiedy farsz będzie wystarczająco miękki wykładamy go na deskę i siekamy nożem. Następnie wstawiamy go do lodówki.

Składniki na ciasto mieszamy do momentu uzyskania jędrnego ciasta. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na około 1,5 godziny.

Kiedy ciasto wyrośnie, rozwałkowujemy je na cienki placek i kroimy na kwadraty około 3cm x 3cm. Brzegi smarujemy delikatnie wodą, na środek wykładamy łyżeczkę farszu i zaklejamy. Odstawiamy na około 1 godzinę pod przykryciem.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Fasola Flażoletka

Fasole używane są w kuchni międzynarodowej już od bardzo dawna. Nadają daniom smak i walory odżywcze. Zielona Fasola Flażoletka wzbogaci w intensywny kolor i smak sałatki i przekąski, zupy oraz pasty, a także dania kuchni francuskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kruche babeczki z boczkiem, brokułami i serem

Kruche babeczki z boczkiem, brokułami i serem

Hummus z pieczoną dynią

Hummus z pieczoną dynią

Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado

Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado

Zobacz więcej takich przepisów