Your browser does not support JavaScript! Paszteciki z fasoli flażoletki i suszonych grzybów - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Na ciasto:

  • 0,5 kg mąki pszennej

  • 2 łyżki suchych drożdży

  • 1 szklanka letniej wody

  • szczypta soli i cukru

Na farsz:

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Fasola flażoletka przybyła do Europy z Ameryki w XVI wieku. Ta mała blado-zielona fasolka, została pierwszy raz wyhodowana we Francji w XIX wieku przez Gabriela Chevrier. Fasolka ta rośnie w ciepłym klimacie, jest zbierana we wrześniu i październiku, a jej wysokość może sięgać nawet 7 metrów. (więcej)


Przygotowanie

Grzyby moczymy w wodzie.

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy fasole, posiekane grzyby, przyprawy i zioła. Kiedy farsz będzie wystarczająco miękki wykładamy go na deskę i siekamy nożem. Następnie wstawiamy go do lodówki.

Składniki na ciasto mieszamy do momentu uzyskania jędrnego ciasta. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na około 1,5 godziny.

Kiedy ciasto wyrośnie, rozwałkowujemy je na cienki placek i kroimy na kwadraty około 3cm x 3cm. Brzegi smarujemy delikatnie wodą, na środek wykładamy łyżeczkę farszu i zaklejamy. Odstawiamy na około 1 godzinę pod przykryciem.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu