Your browser does not support JavaScript!

Kotlety mielone po marokańsku z buraczkami i szpinakiem

Składniki

  • 1 puszka Buraczków “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 500 g mięsa mielonego
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 150 g cebuli
  • 20 g bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki liści kolendry
  • ½ łyżeczki mielonych nasion kolendry
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa do smażenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kotlety mielone po marokańsku z buraczkami i szpinakiem - Krok 1

Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, ok. 50 g drobno pokrojonej cebuli oraz przyprawy. Wyrabiamy jednolitą masę.

2.

Kotlety mielone po marokańsku z buraczkami i szpinakiem - Krok 2

Z masy formujemy niewielkie kotlety.

3.

Kotlety mielone po marokańsku z buraczkami i szpinakiem - Krok 3

Kotlety smażymy na oliwie na złoty kolor.

4.

Kotlety mielone po marokańsku z buraczkami i szpinakiem - Krok 4

Na niewielkiej ilości oliwy szklimy resztę cebuli pokrojonej w pióra z posiekanym czosnkiem.

5.

Kotlety mielone po marokańsku z buraczkami i szpinakiem - Krok 5

Gdy cebula zmięknie, dodajemy buraczki z zalewą i chwilę przesmażamy. Na koniec dodajemy szpinak i od razu zdejmujemy z ognia. Jeśli to konieczne, doprawiamy do smaku. Podajemy z kotletami.

Smacznego!

Kotlety mielone po marokańsku z buraczkami i szpinakiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.