Your browser does not support JavaScript! Koperty ze szpinakiem i serem feta - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Szpinak, którego drugie imię, wskazujące na jego pochodzenie, to “Trawa Persji”, przybył do Europy ponad tysiąc lat temu. Ok. IX wieku Arabowie przywieźli szpinak do Hiszpanii. Stamtąd wyruszył do Francji, Włoch i Anglii. Lecz dopiero w wieku XIX za sprawą amerykańskich farmerów szpinak stał się popularną rośliną uprawną. Dzisiaj, dzięki niskim kosztom uprawy, szpinak dostępny jest przez cały rok. Podobnie jak brokuły warzywo to nie występuje w stanie dzikim. (więcej)


Przygotowanie

1

Koperty ze szpinakiem i serem feta - Krok 1

Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na maśle. Dodać szpinak. Smażyć, aż się rozmrozi i odparuje prawie cały płyn.

2

Koperty ze szpinakiem i serem feta - Krok 2

Dodać ser feta, wymieszać. Ewentualnie doprawić solą (trzeba pamiętać, że ser jest słony).

3

Koperty ze szpinakiem i serem feta - Krok 3

Ciasto francuskie podzielić na kwadraty. Na środek każdego kawałka nałożyć porcję farszu, rogi zagiąć do środka i zlepić.

4

Koperty ze szpinakiem i serem feta - Krok 4

Koperty posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec 20 minut w 200°C.

:)

Koperty ze szpinakiem i serem feta

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu