Your browser does not support JavaScript! Kopytka z zielonego groszku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

b

Groszek wsypujemy do wrzącej, posolonej wody, gotujemy przez 5 minut. Następnie odsączamy na sicie i przelewamy zimną wodą.

2

c

Miksujemy z jajkiem, posiekanym czosnkiem, miętą i solą na puree. Dodajemy mąkę i krótko wyrabiamy do połączenia składników.

3

d

Dodajemy mąkę i krótko wyrabiamy do połączenia składników.

4

e

Ciasto przekładamy na oprószony mąką blat, dzielimy na dwa wałeczki. Wykrawamy pod skosem kopytka.

5

f

Gotujemy we wrzącej, posolonej wodzie przez 5 minut, odsączamy i serwujemy na ciepło.

:)

g

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu