Your browser does not support JavaScript! Placki jaglane z porem i kukurydzą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml

  • 1 jajko

  • 300 g ugotowanej kaszy jaglanej

  • 80 g pora (jasna część)

  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

  • Olej do smażenia

  • Świeżo mielony czarny pieprz

  • Sól

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Placki jaglane z porem i kukurydzą - Krok 1

Jasną część pora pokroić w drobną kostkę.

2

Placki jaglane z porem i kukurydzą - Krok 2

Kukurydzę osączyć na sicie.

3

Placki jaglane z porem i kukurydzą - Krok 3

Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać pokrojony por, osączoną kukurydzę, jajko i mąkę ziemniaczaną. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Zwilżonymi wodą dłońmi nabierać porcję masy i formować niezbyt duże placki.

4

Placki jaglane z porem i kukurydzą - Krok 4

Rozgrzać na patelni olej. Smażyć placki z obu stron na jasnozłoty kolor.

5

Placki jaglane z porem i kukurydzą - Krok 5

Zdejmować na papierowy ręcznik kuchenny. Podawać na ciepło z dodatkiem ulubionego sosu jogurtowego.

:)

Placki jaglane z porem i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu