
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Jasną część pora pokroić w drobną kostkę.
Kukurydzę osączyć na sicie.
Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać pokrojony por, osączoną kukurydzę, jajko i mąkę ziemniaczaną. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Zwilżonymi wodą dłońmi nabierać porcję masy i formować niezbyt duże placki.
Rozgrzać na patelni olej. Smażyć placki z obu stron na jasnozłoty kolor.
Zdejmować na papierowy ręcznik kuchenny. Podawać na ciepło z dodatkiem ulubionego sosu jogurtowego.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej