Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Składniki

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 1

Główkę czosnku przecinamy w taki sposób, by ząbki się otwarły. Skrapiamy lekko oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy około 30 minut w 180℃ lub do czasu, aż czosnek będzie miękki.

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 2

Cieciorkę miksujemy z sokiem z ½ cytryny i pastą tahini.

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 3

Upieczony czosnek oczyszczamy z łupinek i ucieramy z oliwą na pastę. Dodajemy do zmiksowanej cieciorki. Doprawiamy do smaku solą i ostrą papryką.

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 4

Hummus przekładamy do miseczki. Dekorujemy buraczkami i kilkoma ziarnami cieciorki. Posypujemy ostrą papryką.

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką

•ᴗ• Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pierogi ze szpinakiem i ricottą w sosie pomidorowym

Pierogi ze szpinakiem i ricottą w sosie pomidorowym

Wytrawna babka z warzywami

Wytrawna babka z warzywami

Sałatka warzywna z kukurydzą

Sałatka warzywna z kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów