Your browser does not support JavaScript!

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 1

Główkę czosnku przecinamy w taki sposób, by ząbki się otwarły. Skrapiamy lekko oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy około 30 minut w 180℃ lub do czasu, aż czosnek będzie miękki.

2.

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 2

Cieciorkę miksujemy z sokiem z ½ cytryny i pastą tahini.

3.

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 3

Upieczony czosnek oczyszczamy z łupinek i ucieramy z oliwą na pastę. Dodajemy do zmiksowanej cieciorki. Doprawiamy do smaku solą i ostrą papryką.

4.

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 4

Hummus przekładamy do miseczki. Dekorujemy buraczkami i kilkoma ziarnami cieciorki. Posypujemy ostrą papryką.

Smacznego!

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.