Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 1

Główkę czosnku przecinamy w taki sposób, by ząbki się otwarły. Skrapiamy lekko oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy około 30 minut w 180℃ lub do czasu, aż czosnek będzie miękki.

2

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 2

Cieciorkę miksujemy z sokiem z ½ cytryny i pastą tahini.

3

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 3

Upieczony czosnek oczyszczamy z łupinek i ucieramy z oliwą na pastę. Dodajemy do zmiksowanej cieciorki. Doprawiamy do smaku solą i ostrą papryką.

4

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką - Krok 4

Hummus przekładamy do miseczki. Dekorujemy buraczkami i kilkoma ziarnami cieciorki. Posypujemy ostrą papryką.

:)

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu