Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Korzenny ryż z fasolką szparagową - Krok 1

Ryż gotujemy w 400 ml wody pod przykryciem razem z cytryną, suszonymi grzybami, cynamonem, goździkami, anyżem i gałązkami tymianku.

2

Korzenny ryż z fasolką szparagową - Krok 2

Fasolkę gotujemy w osolonym wrzątku.

3

Korzenny ryż z fasolką szparagową - Krok 3

Ugotowaną al dente fasolkę natychmiast hartujemy w wodzie z lodem.

4

Korzenny ryż z fasolką szparagową - Krok 4

Łączymy ryż z osączoną fasolką i groszkiem.

:)

Korzenny ryż z fasolką szparagową

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu