
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Ryż gotujemy w 400 ml wody pod przykryciem razem z cytryną, suszonymi grzybami, cynamonem, goździkami, anyżem i gałązkami tymianku.
Fasolkę gotujemy w osolonym wrzątku.
Ugotowaną al dente fasolkę natychmiast hartujemy w wodzie z lodem.
Łączymy ryż z osączoną fasolką i groszkiem.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej