
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Przygotowujemy kokijki. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Wypełniamy foremki ciastem. Pieczemy w 220 st. C przez ok 20 min, do momentu aż ciasto będzie złociste.
Sałatę rwiemy na małe kawałki i łączymy z mieszanką meksykańską.
Koszyczki wypełniamy sałatką, delikatnie skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy.
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej