Your browser does not support JavaScript! Koszyczki po meksykańsku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

2

Przygotowujemy kokijki. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Wypełniamy foremki ciastem. Pieczemy w 220 st. C przez ok 20 min, do momentu aż ciasto będzie złociste.

2

3

Sałatę rwiemy na małe kawałki i łączymy z mieszanką meksykańską.

3

4

Koszyczki wypełniamy sałatką, delikatnie skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy.

:)

5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu