Your browser does not support JavaScript! Pierniczki z czerwonej fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Pierniczki z czerwonej fasoli - Krok 1

Fasol臋 miksujemy z miodem, mlekiem i oliw膮 na g艂adki mus.

2

Pierniczki z czerwonej fasoli - Krok 2

Dodajemy m膮k臋, kakao, cukier, sod臋 oczyszczon膮 oraz przypraw臋 korzenn膮. Mieszamy.

3

Pierniczki z czerwonej fasoli - Krok 3

Mas臋 ch艂odzimy 30 minut w lod贸wce.

4

Pierniczki z czerwonej fasoli - Krok 4

Formujemy dowolnego kszta艂tu ciasteczka i pieczemy je 15 minut w 175鈩. Po upieczeniu i wystudzeniu lukrujemy ciastka lub opr贸szamy cukrem pudrem.

:)

Pierniczki z czerwonej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu