Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pierniczki z czerwonej fasoli - Składniki

Pierniczki z czerwonej fasoli - Krok 1

Fasolę miksujemy z miodem, mlekiem i oliwą na gładki mus.

Pierniczki z czerwonej fasoli - Krok 2

Dodajemy mąkę, kakao, cukier, sodę oczyszczoną oraz przyprawę korzenną. Mieszamy.

Pierniczki z czerwonej fasoli - Krok 3

Masę chłodzimy 30 minut w lodówce.

Pierniczki z czerwonej fasoli - Krok 4

Formujemy dowolnego kształtu ciasteczka i pieczemy je 15 minut w 175℃. Po upieczeniu i wystudzeniu lukrujemy ciastka lub oprószamy cukrem pudrem.

Pierniczki z czerwonej fasoli

•ᴗ• Pierniczki z czerwonej fasoli
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Szybka tarta z kaszą z batatami i serem (na cieście francuskim)

Szybka tarta z kaszą z batatami i serem (na cieście francuskim)

Zapiekane sakiewki z ciasta filo nadziewane pikantnym farszem, posypane czarnym sezamem – idealny pomysł na wykwintny obiad.

Pierożki z ciasta francuskiego z indykiem i papryką

Owoce zapiekane pod kruszonką

Owoce zapiekane pod kruszonką

Zobacz więcej takich przepisów