Your browser does not support JavaScript!

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym - Krok 1

W niewielkim garnku roztapiamy masło, uważając, by się nie przypaliło. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Podsmażamy przez chwilę, nie pozwalając, by zasmażka się zrumieniła.

2.

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym - Krok 2

Do gorącej zasmażki dolewamy stopniowo mleko i śmietankę. Energicznie mieszamy rózgą, by nie powstały grudki. Gotujemy na wolnym ogniu, często mieszając przez około 5 minut.

3.

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym - Krok 3

Do sosu dodajemy posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy pod przykryciem.

4.

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym - Krok 4

Kiełbasę obieramy z osłonek. Dodajemy połowę drobno posiekanych pieczarek marynowanych i wyrabiamy masę jak na kotleciki mielone. Kiełbasa jest już doprawiona, nie wymaga soli ani pieprzu.

5.

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym - Krok 5

Z masy formujemy lekko spłaszczone kotleciki. Powinno wyjść około 10 sztuk. Smażymy na złoty kolor z każdej strony na niewielkiej ilości oleju lub oliwy. Usmażone kotleciki przekładamy do sosu koperkowego razem z resztą marynowanych pieczarek.

Smacznego!

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.