Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym - Składniki

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym - Krok 1

W niewielkim garnku roztapiamy masło, uważając, by się nie przypaliło. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Podsmażamy przez chwilę, nie pozwalając, by zasmażka się zrumieniła.

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym - Krok 2

Do gorącej zasmażki dolewamy stopniowo mleko i śmietankę. Energicznie mieszamy rózgą, by nie powstały grudki. Gotujemy na wolnym ogniu, często mieszając przez około 5 minut.

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym - Krok 3

Do sosu dodajemy posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy pod przykryciem.

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym - Krok 4

Kiełbasę obieramy z osłonek. Dodajemy połowę drobno posiekanych pieczarek marynowanych i wyrabiamy masę jak na kotleciki mielone. Kiełbasa jest już doprawiona, nie wymaga soli ani pieprzu.

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym - Krok 5

Z masy formujemy lekko spłaszczone kotleciki. Powinno wyjść około 10 sztuk. Smażymy na złoty kolor z każdej strony na niewielkiej ilości oleju lub oliwy. Usmażone kotleciki przekładamy do sosu koperkowego razem z resztą marynowanych pieczarek.

Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym

•ᴗ• Kotleciki z białej kiełbasy z marynowanymi pieczarkami w sosie koperkowym
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Żurek z purèe ziemniaczanym ze szpinakiem i kukurydzą

Żurek z purée ziemniaczanym ze szpinakiem i kukurydzą

Fasolka po bretońsku z dziczyzną i wędzonymi śliwkami

Fasolka po bretońsku z dziczyzną i wędzonymi śliwkami

Kotleciki z kaszy pęczak z buraczkami na gorąco

Kotleciki z kaszy pęczak z buraczkami na gorąco

Zobacz więcej takich przepisów