
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Brokuł lekko obgotowujemy w osolonym wrzątku. Następnie mielimy lub rozdrabniamy widelcem.
Na patelni szklimy posiekaną cebulę z 1 ząbkiem czosnku.
Do zmielonego brokuła dodajemy zeszkloną cebulę, połowę bułki tartej namoczonej w mleku, jajka oraz posiekany koper. Doprawiamy solą i pieprzem.
Formujemy średniej wielkości kotleciki, obtaczamy z reszcie bułki tartej i smażymy na oliwie (zostawiamy 2 łyżki do szpinaku).
Rozmrożony szpinak przesmażamy na oliwie. Dodajemy czosnek oraz śmietankę i dusimy, aż sos zacznie gęstnieć. Dodajemy osączoną kukurydzę z groszkiem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podajemy z kotlecikami z brokuła.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej