Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem - Krok 1

Brokuł lekko obgotowujemy w osolonym wrzątku. Następnie mielimy lub rozdrabniamy widelcem.

2

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem - Krok 2

Na patelni szklimy posiekaną cebulę z 1 ząbkiem czosnku.

3

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem - Krok 3

Do zmielonego brokuła dodajemy zeszkloną cebulę, połowę bułki tartej namoczonej w mleku, jajka oraz posiekany koper. Doprawiamy solą i pieprzem.

4

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem - Krok 4

Formujemy średniej wielkości kotleciki, obtaczamy z reszcie bułki tartej i smażymy na oliwie (zostawiamy 2 łyżki do szpinaku).

5

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem - Krok 5

Rozmrożony szpinak przesmażamy na oliwie. Dodajemy czosnek oraz śmietankę i dusimy, aż sos zacznie gęstnieć. Dodajemy osączoną kukurydzę z groszkiem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podajemy z kotlecikami z brokuła.

:)

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu