Your browser does not support JavaScript!

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem - Krok 1

Brokuł lekko obgotowujemy w osolonym wrzątku. Następnie mielimy lub rozdrabniamy widelcem.

2.

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem - Krok 2

Na patelni szklimy posiekaną cebulę z 1 ząbkiem czosnku.

3.

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem - Krok 3

Do zmielonego brokuła dodajemy zeszkloną cebulę, połowę bułki tartej namoczonej w mleku, jajka oraz posiekany koper. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem - Krok 4

Formujemy średniej wielkości kotleciki, obtaczamy z reszcie bułki tartej i smażymy na oliwie (zostawiamy 2 łyżki do szpinaku).

5.

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem - Krok 5

Rozmrożony szpinak przesmażamy na oliwie. Dodajemy czosnek oraz śmietankę i dusimy, aż sos zacznie gęstnieć. Dodajemy osączoną kukurydzę z groszkiem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podajemy z kotlecikami z brokuła.

Smacznego!

Kotleciki z brokuła na kremowym szpinaku z kukurydzą z groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.