Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami - Składniki

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami - Krok 1

Warzywa kroimy na kawałki i skrapiamy oliwą. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach C.

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami - Krok 2

Upieczone i przestudzone warzywa rozdrabniamy w malakserze lub rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków.

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami - Krok 3

Do masy warzywnej dodajemy jajko, majeranek i 2-3 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy jednolitą masę na kotleciki.

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami - Krok 4

Formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oliwie na złoty kolor.

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami - Krok 5

Pieczarki i szczypiorek drobno kroimy. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kotlecikami.

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami

•ᴗ• Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami
http://Słoik%20marynowanych%20pieczarek%20marki%20Bonduelle.

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zupa z brązową soczewicą

Zupa z brązową soczewicą

Ryż z zielonymi warzywami na zdrowy posiłek.

Pilaw z zielonych warzyw

Pieczone falafele

Pieczone falafele

Zobacz więcej takich przepisów