Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami - Krok 1

Warzywa kroimy na kawałki i skrapiamy oliwą. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach C.

2

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami - Krok 2

Upieczone i przestudzone warzywa rozdrabniamy w malakserze lub rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków.

3

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami - Krok 3

Do masy warzywnej dodajemy jajko, majeranek i 2-3 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy jednolitą masę na kotleciki.

4

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami - Krok 4

Formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oliwie na złoty kolor.

5

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami - Krok 5

Pieczarki i szczypiorek drobno kroimy. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kotlecikami.

:)

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu