
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki.
Boczek usmażyć na chrupko i pokruszyć.
Sałatę i awokado pokroić w kostkę, wymieszać z kukurydzą i pomidorami.
Z majonezu, jogurtu i ketchupu przygotować sos, doprawić do smaku. Sałatkę polać sosem, wierzch posypać boczkiem.
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej