Your browser does not support JavaScript! Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle

  • 200 g pomidorków koktajlowych

  • 100 g boczku

  • 1 awokado

  • 1 nieduża sałata lodowa

  • 3 łyżki majonezu

  • 2 łyżki jogurtu

  • 2 łyżki pikantnego ketchupu

  • Sól, pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado - Krok 1

Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki.

2

Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado - Krok 2

Boczek usmażyć na chrupko i pokruszyć.

3

Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado - Krok 3

Sałatę i awokado pokroić w kostkę, wymieszać z kukurydzą i pomidorami.

4

Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado - Krok 4

Z majonezu, jogurtu i ketchupu przygotować sos, doprawić do smaku. Sałatkę polać sosem, wierzch posypać boczkiem.

:)

Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado - Krok 4

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu