Kotlety jajeczno-brokułowe nie tylko dla wegetarian
Nie tylko przepisy wegetariańskie często wykorzystują jako główne składniki potraw jajka. Produkty te zawierają bowiem wiele wartościowych składników, w tym są między innymi źródłem białka. Jajka bardzo dobrze komponują się w potrawach z brokułami, a pyszne kotleciki łączące te dwa produkty są zdrowe i pożywne. Dla tych, którzy nie jedzą mięsa, przepis na kotlety brokułowe będzie idealny.
Brokuły w panierce
Skład kotletów brokułowych może być bardzo różny. Kotleciki z jajek to tylko jedna z wielu propozycji. To łatwe danie możemy przygotować, łącząc w kotletach brokułowych np. kaszę jaglaną z parmezanem, ugotowane ziemniaki z płatkami owsianymi i tofu. Jeśli nie jadamy mięsa, przepis na brokuły w panierce z mozzarellą też będzie dobrym pomysłem.
Pyszne kotleciki na obiad i kolację
Brokuły w panierce albo inaczej mówiąc, kotlety brokułowe, przyrządzamy zazwyczaj na obiad. Kotleciki z jajek i brokułów zawsze się sprawdzą podczas tego posiłku. Wieczorem – kiedy zechcemy również zjeść ciepłe danie – kotlety brokułowe będą idealne. Nie musimy ich smażyć na oleju. Brokuły w panierce możemy upiec w piekarniku.
Napisz komentarz