Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych

Składniki

  • 165 g Pieczarek marynowanych tradycyjnych Bonduelle 314 ml (waga po osączeniu z zalewy)
  • 350 g selera korzeniowego
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 75 ml oliwy
  • 40 g bułki tartej
  • 15 ml soku z cytryny
  • 10-12 jajek przepiórczych
  • 2 jajka
  • 1 łyżka świeżego majeranku (lub ½ suszonego)
  • Pęczek natki pietruszki
  • Pęczek szczypiorku
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych - Składniki

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych - Krok 1

Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Następnie przelewamy zimną wodą i obieramy.

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych - Krok 2

Seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy połowę bułki tartej, 2 jajka, posiekany lub suszony majeranek, połowę natki pietruszki oraz połowę szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych - Krok 3

Z powstałej masy formujemy kotleciki i panierujemy je w pozostałej bułce tartej.

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych - Krok 4

Kotlety smażymy na niewielkiej ilości oliwy na złoty kolor na średnim ogniu z każdej strony.

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych - Krok 5

Pomidory, marynowane pieczarki oraz jajka przepiórcze kroimy na połówki lub ćwiartki. Dodajemy posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Podajemy z usmażonymi kotletami.

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych

•ᴗ• Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych
http://Słoik%20marynowanych%20pieczarek%20marki%20Bonduelle.

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Wegetariański pasztet z fasoli na Wielkanoc

Wegetariański pasztet z fasoli z puszki

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami

Świąteczna sałatka z kiełbasą, ziemniakami, kukurydzą i groszkiem

Świąteczna sałatka z kiełbasą, ziemniakami, kukurydzą i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów