Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Składniki na mus malinowy:

  • 100 g malin

  • 1 łyżeczka skrobii ziemniaczanej

  • 1 łyżka erytrolu

Składniki na mus czekoladowy:

Dodatkowo:

  • 120 g skyra

  • 70 g jeżyn

  • 30 g czerwonej porzeczki

  • 15 g posiekanych i uprażonych migdałów

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Letni deser proteinowy - krok 1

Maliny mieszamy ze skrobią i erytrolem i podgrzewamy, aż rozbiją się na mus.

2

Letni deser proteinowy - krok 2

Studzimy.

3

Letni deser proteinowy - krok 3

Składniki na mus czekoladowy blendujemy, w razie potrzeby dodając więcej mleka.  

:)

Letni deser proteinowy w pucharku

W pucharkach układamy warstawami mus malinowy, mus czekoladowy, skyr i dekorujemy owocami oraz migdałami.  

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Kukurydza

Czy wiesz, że...

Cieciorka, znana także pod nazwą ciecierzyca lub groch włoski, pochodzi prawdopodobnie z Bliskiego Wschodu. Uprawiana była tam już ponad 8000 lat temu. Stamtąd trafiła do Europy, gdzie w obszarze śródziemnomorskim była po raz pierwszy uprawiana ok. 5000 lat temu. Uwielbiana przez Greków, Egipcjan i Rzymian, cieciorka trafiła na talerze całego świata dzięki hiszpańskim i portugalskim odkrywcom. Dzisiaj ciecierzyca jest uprawiana głównie w Indiach, Turcji, Pakistanie, Chinach, Meksyku i Etiopii. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu