Letni deser proteinowy

Letni deser proteinowy w pucharkach

Składniki

Składniki na mus malinowy:

  • 100 g malin
  • 1 łyżeczka skrobii ziemniaczanej
  • 1 łyżka erytrolu

Składniki na mus czekoladowy:

Dodatkowo:

  • 120 g skyra
  • 70 g jeżyn
  • 30 g czerwonej porzeczki
  • 15 g posiekanych i uprażonych migdałów

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki na letni deser proteinowy

Letni deser proteinowy - krok 1

Maliny mieszamy ze skrobią i erytrolem i podgrzewamy, aż rozbiją się na mus.

Letni deser proteinowy - krok 2

Studzimy.

Letni deser proteinowy - krok 3

Składniki na mus czekoladowy blendujemy, w razie potrzeby dodając więcej mleka.  

Letni deser proteinowy w pucharku

W pucharkach układamy warstawami mus malinowy, mus czekoladowy, skyr i dekorujemy owocami oraz migdałami.  

•ᴗ• Letni deser proteinowy w pucharkach
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem

Wiosenny torcik sałatkowy

Wiosenny torcik sałatkowy

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów