Składniki

  • 1 opakowanie Zupy kremu dyniowej Bonduelle 400 g
  • 700 ml wody lub bulionu warzywnego
  • 150 g ziemniaków
  • 100 ml gęstej śmietany 18%
  • 30 g pestek dyni
  • 25 ml oliwy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ⅓ łyżeczki ostrej papryki
  • Sól i pieprz
  • Natka pietruszki do dekoracji

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Krem z dyni - Składniki

Krem z dyni - Krok 1

Ziemniaki przesmażamy z czosnkiem na oliwie.

Krem z dyni - Krok 2

Dodajemy zupę krem dyniową Bonduelle.

Krem z dyni - Krok 3

Dolewamy bulion lub wodę i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5-7 minut. Przed końcem doprawiamy kurkumą i papryką.

Krem z dyni - Krok 4

Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy na krem.

Krem z dyni - Krok 5

Prażymy pestki dyni i posypujemy nimi zupę na talerzu. Dekorujemy natką.

Krem z dyni

•ᴗ• Krem z dyni
http://Opakowanie%20zupy-kremu%20dyniowej%20marki%20Bonduelle%20z%20przedstawieniem%20garnka%20z%20zupą%20oraz%20możliwością%20zmiksowania%20jej%20na%20krem.

Zupa – Krem Dyniowa

Zupy z warzyw mrożonych to idealne rozwiązanie na szybki, wartościowy posiłek Ciesz się smakiem i jakością warzyw Bonduelle w zupie, którą przygotujesz tak jak lubisz! Spróbuj w postaci zupy z kawałkami warzyw lub w zupie-krem.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Krem z buraków i wiśni z fetą

Krem z buraków i wiśni z fetą

Sałatka z startej marchewki z czerwoną fasolą i nasionami w jasnym talerzu na marmurowym stole, obok leży lniana ściereczka i kawałki selera naciowego.

Surówka z marchewki, pora i czerwonej fasoli

Bakłażany faszerowane kaszą, pomidorami i soczewicą

Bakłażany faszerowane kaszą, pomidorami i soczewicą

Zobacz więcej takich przepisów