
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Ziemniaki przesmażamy z czosnkiem na oliwie.
Dodajemy zupę krem dyniową Bonduelle.
Dolewamy bulion lub wodę i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5-7 minut. Przed końcem doprawiamy kurkumą i papryką.
Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy na krem.
Prażymy pestki dyni i posypujemy nimi zupę na talerzu. Dekorujemy natką.
Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej