Krem z zielonego groszku gotowanego na parze

Krem z zielonego groszku gotowanego na parze

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Krem z zielonego groszku gotowanego na parze - Składniki

Rosół podgrzewamy, dodajemy groszek z kukurydzą. Gotujemy ok. 10 minut.

Krem z zielonego groszku gotowanego na parze - Krok 1

Siekamy czosnek i orzechy.

Gotową zupę blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zaprawiamy łyżką kwaśnej śmietany.

Krem z zielonego groszku gotowanego na parze

Zupę podajemy z listkiem bazylii, posypaną czosnkiem i orzechami nerkowca.

Krem z zielonego groszku gotowanego na parze

•ᴗ• Krem z zielonego groszku gotowanego na parze
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle,%20ugotowanego%20na%20parze.

Zielony Groszek Ugotowane Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowany został Groszek Zielony „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, groszek charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. To idealny dodatek do kuchennych inspiracji!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z pieczonej ciecierzycy i kalafiora z dressingiem z tahini

Sałatka z ciecierzycy i kalafiora z dressingiem z tahini

Kolorowa i zdrowa sałatka z ciecierzycą i świeżymi warzywami na tle kamiennego blatu kuchennego.

Ciecierzyca z warzywami

Łatwe paszteciki z warzywami do barszczu

Łatwe paszteciki z warzywami do barszczu

Zobacz więcej takich przepisów