
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Rosół podgrzewamy, dodajemy groszek z kukurydzą. Gotujemy ok. 10 minut.
Siekamy czosnek i orzechy.
Gotową zupę blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zaprawiamy łyżką kwaśnej śmietany.
Zupę podajemy z listkiem bazylii, posypaną czosnkiem i orzechami nerkowca.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej