Rzodkiew myjemy i ścieramy na tarce lub za pomocą obieraczki do warzyw.
Do miski dodajemy rukolę, kukurydzę i ser pokrojony w kostkę.
Gotową sałatkę podajemy z pieczywem i mocno schłodzonym sosem.
Składniki
Na sos:
Rzodkiew myjemy i ścieramy na tarce lub za pomocą obieraczki do warzyw.
Do miski dodajemy rukolę, kukurydzę i ser pokrojony w kostkę.
Gotową sałatkę podajemy z pieczywem i mocno schłodzonym sosem.
Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.
Napisz komentarz