Your browser does not support JavaScript! Sałatka z kukurydzy, białej rzodkwi i koziego sera - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Na sos:

  • oliwa z oliwek

  • ocet balsamiczny

  • sok z 1 cytryny

  • sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

Rzodkiew myjemy i ścieramy na tarce lub za pomocą obieraczki do warzyw.

Do miski dodajemy rukolę, kukurydzę i ser pokrojony w kostkę.

Gotową sałatkę podajemy z pieczywem i mocno schłodzonym sosem.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu