
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Rzodkiew myjemy i ścieramy na tarce lub za pomocą obieraczki do warzyw.
Do miski dodajemy rukolę, kukurydzę i ser pokrojony w kostkę.
Gotową sałatkę podajemy z pieczywem i mocno schłodzonym sosem.
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej