Your browser does not support JavaScript! Sos czosnkowy z białą fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Sos czosnkowy z białą fasolą - Krok 1

Ząbki czosnku drobno kroimy.

2

Sos czosnkowy z białą fasolą - Krok 2

Z połówki cytryny wyciskamy sok.

3

Sos czosnkowy z białą fasolą - Krok 3

Świeży majeranek siekamy. Do blendera wrzucamy fasolę, czosnek, musztardę i sok z cytryny. Dolewamy powoli oliwę, blendując wszystko na gładką masę. Jeżeli sos jest za gęsty, dodajemy wodę.

4

Sos czosnkowy z białą fasolą

Przed podaniem dodajemy do sosu majeranek. Sos możemy podawać do różnych przekąsek i dań na ciepło.

:)

Sos czosnkowy z białą fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu