
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Ząbki czosnku drobno kroimy.
Z połówki cytryny wyciskamy sok.
Świeży majeranek siekamy. Do blendera wrzucamy fasolę, czosnek, musztardę i sok z cytryny. Dolewamy powoli oliwę, blendując wszystko na gładką masę. Jeżeli sos jest za gęsty, dodajemy wodę.
Przed podaniem dodajemy do sosu majeranek. Sos możemy podawać do różnych przekąsek i dań na ciepło.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej