Your browser does not support JavaScript! Roladki z sera ze szpinakiem, czerwoną fasolką i kiszonym ogórkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Roladki z sera ze szpinakiem, czerwoną fasolką i kiszonym ogórkiem - Krok 1

Osączoną z zalewy i przepłukaną fasolkę lekko rozgniatamy widelcem.

2

Roladki z sera ze szpinakiem, czerwoną fasolką i kiszonym ogórkiem - Krok 2

Dodajemy drobno posiekaną papryczkę, doprawiamy do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny, pieprzem i delikatnie solą, jeśli to konieczne.

3

Roladki z sera ze szpinakiem, czerwoną fasolką i kiszonym ogórkiem - Krok 3

Ogórki kroimy na ćwiartki.

4

Roladki z sera ze szpinakiem, czerwoną fasolką i kiszonym ogórkiem - Krok 4

Na plastrach sera układamy liście szpinaku, fasolkę oraz ogórki i rolujemy ściśle, uważając, by ser nie popękał.

:)

Roladki z sera ze szpinakiem, czerwoną fasolką i kiszonym ogórkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu