Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami

Składniki

  • 1 opakowanie Groszku Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 200 g marchewki
  • 70 g kaszy pęczak
  • 20 g suszonych grzybów
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 mała pietruszka
  • ¼ małego selera
  • Kilka gałązek natki pietruszki
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Składniki

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 1

Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Natkę drobno siekamy.

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 2

Do garnka wlewamy bulion, wsypujemy kaszę, dodajemy pokruszone grzyby. Gotujemy około 20 minut.

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 3

Dodajemy warzywa, gotujemy dalej do miękkości.

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 4

Dodajemy osączony groszek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki.

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami

•ᴗ• Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Groszek Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Groszek Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zupa z pieczonych pomidorów i buraczków

Zupa z pieczonych pomidorów i buraczków

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów