Your browser does not support JavaScript!

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami

Składniki

  • 1 opakowanie Groszku Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 200 g marchewki
  • 70 g kaszy pęczak
  • 20 g suszonych grzybów
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 mała pietruszka
  • ¼ małego selera
  • Kilka gałązek natki pietruszki
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 1

Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Natkę drobno siekamy.

2.

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 2

Do garnka wlewamy bulion, wsypujemy kaszę, dodajemy pokruszone grzyby. Gotujemy około 20 minut.

3.

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 3

Dodajemy warzywa, gotujemy dalej do miękkości.

4.

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 4

Dodajemy osączony groszek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki.

Smacznego!

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.