Your browser does not support JavaScript! Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 opakowanie Groszku Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 200 g marchewki

  • 70 g kaszy pęczak

  • 20 g suszonych grzybów

  • 1 l bulionu warzywnego

  • 1 mała pietruszka

  • ¼ małego selera

  • Kilka gałązek natki pietruszki

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 1

Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Natkę drobno siekamy.

2

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 2

Do garnka wlewamy bulion, wsypujemy kaszę, dodajemy pokruszone grzyby. Gotujemy około 20 minut.

3

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 3

Dodajemy warzywa, gotujemy dalej do miękkości.

4

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami - Krok 4

Dodajemy osączony groszek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki.

:)

Krupnik z kaszą pęczak i suszonymi grzybami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu