Składniki

  • 2 puszki Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2-4 łyżki mąki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka sezamu
  • 2 łyżeczki kuminu
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 3/4 łyżeczki sody
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz

Do podania:

  • 8 minigrahamek lub innych malutkich bułeczek
  • 2 pomidory
  • 240 g hummusu
  • Duża garść roszponki lub innej zieleniny

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem - Składniki

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem - Krok 1

Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać posiekany ząbek czosnku i przyprawy. Podsmażyć przez minutę.

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem - Krok 2

Cieciorkę odsączyć. Zmiksować pulsacyjnie na grube kawałki.

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem - Krok 3

Cieciorkę przełożyć do miski. Dodać cebulę z czosnkiem, sezam, natkę, sodę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać tyle mąki, aby dało się formować kotlety.

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem - Krok 4

Uformować niewielkie kotlety.

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem - Krok 5

Na patelni rozgrzać olej. Obsmażać kotlety po 2-3 minuty z każdej strony.

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem - Krok 6

Bułki przekroić, opiec w piekarniku lub na suchej patelni. Dolną połowę posmarować hummusem, na nim ułożyć kotlet, następnie plaster pomidora i kilka listków roszponki.

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem

•ᴗ• Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, kukurydzą i gorgonzolą

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, kukurydzą i gorgonzolą

Burgery z czarnej fasoli z suszonymi pomidorami i tapenadą z oliwek

Burgery z czarnej fasoli z suszonymi pomidorami i tapenadą z oliwek

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami

Zobacz więcej takich przepisów