Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kukurydziana salsa - Krok 1

Pomidory kroimy w kosteczkę.

2

Kukurydziana salsa - Krok 2

Usuwamy pestkę z awokado i kroimy je w kostkę.

3

Kukurydziana salsa - Krok 3

Owoc granatu nacinamy na ćwiartki, rozrywamy łupinę i wyłuskujemy pestki.

4

Kukurydziana salsa - Krok 4

Łączymy sos chili, brązowy cukier i sok z limonki.

5

Kukurydziana salsa - Krok 5

Kukurydzę osączamy, łączymy z pozostałymi składnikami, polewamy sosem i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

:)

Kukurydziana salsa

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu