Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Składniki

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 1

Z mąki, masła, śmietany, 2 jajek siekamy kruche ciasto. Dodajemy drożdże, cukier i sól. Zagniatamy dokładnie, a następnie odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 2

Szpinak przesmażamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cebulą i grzybami. Na koniec dodajemy fasolę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Studzimy.

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 3

Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt.

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 4

Na cieście wykładamy wcześniej przygotowany farsz.

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 5

Ciasto rolujemy i dekorujemy wg uznania. Pieczemy 40 minut w temp. 170℃.

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą

•ᴗ• Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Ryba po grecku z kukurydzą

Pyszna ryba po grecku z kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów