Your browser does not support JavaScript!

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 1

Z mąki, masła, śmietany, 2 jajek siekamy kruche ciasto. Dodajemy drożdże, cukier i sól. Zagniatamy dokładnie, a następnie odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

2.

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 2

Szpinak przesmażamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cebulą i grzybami. Na koniec dodajemy fasolę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Studzimy.

3.

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 3

Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt.

4.

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 4

Na cieście wykładamy wcześniej przygotowany farsz.

5.

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 5

Ciasto rolujemy i dekorujemy wg uznania. Pieczemy 40 minut w temp. 170℃.

Smacznego!

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.