Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 1

Z mąki, masła, śmietany, 2 jajek siekamy kruche ciasto. Dodajemy drożdże, cukier i sól. Zagniatamy dokładnie, a następnie odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

2

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 2

Szpinak przesmażamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cebulą i grzybami. Na koniec dodajemy fasolę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Studzimy.

3

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 3

Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt.

4

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 4

Na cieście wykładamy wcześniej przygotowany farsz.

5

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą - Krok 5

Ciasto rolujemy i dekorujemy wg uznania. Pieczemy 40 minut w temp. 170℃.

:)

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu