Your browser does not support JavaScript!

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 400 ml
  • 400 g filetów śledziowych à la matias
  • 200 ml majonezu
  • 150 g ogórka szklarniowego
  • 100 g czerwonej cebuli
  • 50 g szpinaku baby
  • 4 jajka
  • 1 ugotowana marchewka
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo.

2.

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem - Krok 2

Część ogórka kroimy obieraczką do warzyw we wstążki. Z pozostałej części ogórka i marchewki wycinamy niewielkie gwiazdki.

3.

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem - Krok 3

Groszek osączamy z zalewy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz drobno posiekane okrawki ogórka i marchewki (te, które pozostały po wycinaniu gwiazdek). Mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem - Krok 4

Każdy filet śledziowy kroimy wzdłuż na pół. Jajka kroimy na połówki i owijamy je śledziem i wstążką ogórka.

5.

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem - Krok 5

Na półmisku układamy szpinak baby, a na nim na przemian po łyżce sałatki z groszkiem i śledzia z jajkiem. Dekorujemy gwiazdkami z ogórka i marchewki.

Smacznego!

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.