Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 400 ml
  • 400 g filetów śledziowych à la matias
  • 200 ml majonezu
  • 150 g ogórka szklarniowego
  • 100 g czerwonej cebuli
  • 50 g szpinaku baby
  • 4 jajka
  • 1 ugotowana marchewka
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem - Składniki

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo.

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem - Krok 2

Część ogórka kroimy obieraczką do warzyw we wstążki. Z pozostałej części ogórka i marchewki wycinamy niewielkie gwiazdki.

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem - Krok 3

Groszek osączamy z zalewy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz drobno posiekane okrawki ogórka i marchewki (te, które pozostały po wycinaniu gwiazdek). Mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem - Krok 4

Każdy filet śledziowy kroimy wzdłuż na pół. Jajka kroimy na połówki i owijamy je śledziem i wstążką ogórka.

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem - Krok 5

Na półmisku układamy szpinak baby, a na nim na przemian po łyżce sałatki z groszkiem i śledzia z jajkiem. Dekorujemy gwiazdkami z ogórka i marchewki.

Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem

•ᴗ• Śledź po japońsku z zielonym ogórkiem
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Groszek Tradycyjny Bez Pozostałości Pestycydów

Groszek Tradycyjny jest bez pozostałości pestycydów, ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka

Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Schab w galarecie z buraczkami i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów