Your browser does not support JavaScript!

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą - Krok 1

Kurczaka kroimy w nieduże kawałki, papryki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

2.

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą - Krok 2

Na głębokiej patelni lub w rondlu z grubym dnem rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka i paprykę, przesmażamy przez 5 minut.

3.

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą - Krok 3

Wlewamy pomidory, dodajemy czosnek, listki oregano, kmin rzymski, kolendrę, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez 15-20 minut lub dłużej, aż papryka będzie miękka.

4.

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą - Krok 4

Pod koniec wrzucamy osączone czarną fasolę i kukurydzę. Gotujemy przez 3 minuty. Potrawkę podajemy posypaną świeżą kolendrą.

Smacznego!

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.