Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą - Składniki

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą - Krok 1

Kurczaka kroimy w nieduże kawałki, papryki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą - Krok 2

Na głębokiej patelni lub w rondlu z grubym dnem rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka i paprykę, przesmażamy przez 5 minut.

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą - Krok 3

Wlewamy pomidory, dodajemy czosnek, listki oregano, kmin rzymski, kolendrę, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez 15-20 minut lub dłużej, aż papryka będzie miękka.

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą - Krok 4

Pod koniec wrzucamy osączone czarną fasolę i kukurydzę. Gotujemy przez 3 minuty. Potrawkę podajemy posypaną świeżą kolendrą.

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą

•ᴗ• Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Czarna Fasola Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Czarna fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 65 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Czarna fasola to nowość w naszej ofercie. Jej wyjątkowy kolor wspaniale wzbogaci Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Zielony krem z fetą i migdałami

Podpłomyki ze szpinakiem i kozim serem

Podpłomyki ze szpinakiem i kozim serem

Chłodnik z botwinki z chrzanem i kukurydzą

Chłodnik z botwinki z chrzanem i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów