Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą

Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 500 g kiszonej kapusty
  • 500 g wędzonych żeberek
  • 500 g ziemniaków
  • 100 g cebuli
  • 100 g marchwi
  • 35 g pietruszki
  • 30 ml oliwy
  • 15 g suszonych grzybów
  • 4-5 liści laurowych
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą - Składniki

Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą - Krok 1

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą - Krok 2

Na oliwie przesmażamy starte marchew i pietruszkę oraz posiekaną cebulę. Gdy warzywa lekko zmiękną, dodajemy kapustę i jeszcze chwilę smażymy.

Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą - Krok 3

Dodajemy wędzone żeberka, grzyby oraz przyprawy i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości kapusty.

Gdy kapusta jest już miękka, dodajemy osączoną z zalewy soczewicę i majeranek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą

•ᴗ• Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pierogi ruskie z groszkiem

Pierogi ruskie z groszkiem

Szybki chlebek bananowy

Szybki chlebek bananowy

Boczniaki po kaszubsku

Boczniaki po kaszubsku

Zobacz więcej takich przepisów