Your browser does not support JavaScript!

Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 500 g kiszonej kapusty
  • 500 g wędzonych żeberek
  • 500 g ziemniaków
  • 100 g cebuli
  • 100 g marchwi
  • 35 g pietruszki
  • 30 ml oliwy
  • 15 g suszonych grzybów
  • 4-5 liści laurowych
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą - Krok 1

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

2.

Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą - Krok 2

Na oliwie przesmażamy starte marchew i pietruszkę oraz posiekaną cebulę. Gdy warzywa lekko zmiękną, dodajemy kapustę i jeszcze chwilę smażymy.

3.

Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą - Krok 3

Dodajemy wędzone żeberka, grzyby oraz przyprawy i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości kapusty.

4.

Gdy kapusta jest już miękka, dodajemy osączoną z zalewy soczewicę i majeranek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i soczewicą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.