Wytrawna babka z warzywami

Wytrawna babka z warzywami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Wytrawna babka z warzywami - Składniki

Wytrawna babka z warzywami - Krok 1

Jajka rozkłócamy rózgą kuchenną. Dodajemy olej i mleko, lekko ubijamy. Dodajemy ⅓ łyżeczki soli i pieprz.

Wytrawna babka z warzywami - Krok 2

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i startym serem.

Wytrawna babka z warzywami - Krok 3

Suche składniki dodajemy do mokrych i mieszamy.

Wytrawna babka z warzywami - Krok 4

Dodajemy mrożony groszek, mrożoną fasolkę i kukurydzę osączoną z zalewy. Mieszamy.

Wytrawna babka z warzywami - Krok 5

Przygotowane ciasto przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 175℃ około 1 godziny lub do suchego patyczka. Studzimy i dekorujemy natką pietruszki.

Wytrawna babka z warzywami

•ᴗ• Wytrawna babka z warzywami

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Paszteciki z cebulą i pieczarkami

Paszteciki z cebulą i pieczarkami

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką

Sałatka pieczarkowa z groszkiem i serem

Sałatka pieczarkowa z groszkiem i serem

Zobacz więcej takich przepisów