
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- łatwe
Jajka rozkłócamy rózgą kuchenną. Dodajemy olej i mleko, lekko ubijamy. Dodajemy ⅓ łyżeczki soli i pieprz.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i startym serem.
Suche składniki dodajemy do mokrych i mieszamy.
Dodajemy mrożony groszek, mrożoną fasolkę i kukurydzę osączoną z zalewy. Mieszamy.
Przygotowane ciasto przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 175℃ około 1 godziny lub do suchego patyczka. Studzimy i dekorujemy natką pietruszki.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej