Your browser does not support JavaScript! Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Krok 1

Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez około 1 godzinę.

2

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Krok 2

Cebulę kroimy w plasterki. Zalewamy wrzątkiem z dodatkiem octu, cukru i soli. Po kilku minutach odcedzamy.

3

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Krok 3

Olej doprawiamy skórką z cytryny i pieprzem. Podgrzewamy na niewielkim ogniu przez kilka minut. Nie dopuszczamy do zagotowania. Następnie schładzamy do temperatury pokojowej.

4

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Krok 4

Śledzie kroimy w dość dużą kostkę, groszek odcedzamy.

5

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Krok 5

W słoiku układamy warstwami śledzie, cebulę, groszek oraz koperek. Całość zalewamy olejem aromatyzowanym cytryną.

:)

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu