Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Składniki

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Krok 1

Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez około 1 godzinę.

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Krok 2

Cebulę kroimy w plasterki. Zalewamy wrzątkiem z dodatkiem octu, cukru i soli. Po kilku minutach odcedzamy.

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Krok 3

Olej doprawiamy skórką z cytryny i pieprzem. Podgrzewamy na niewielkim ogniu przez kilka minut. Nie dopuszczamy do zagotowania. Następnie schładzamy do temperatury pokojowej.

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Krok 4

Śledzie kroimy w dość dużą kostkę, groszek odcedzamy.

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju - Krok 5

W słoiku układamy warstwami śledzie, cebulę, groszek oraz koperek. Całość zalewamy olejem aromatyzowanym cytryną.

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju

•ᴗ• Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle,%20ugotowanego%20na%20parze.

Zielony Groszek Ugotowane Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowany został Groszek Zielony „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, groszek charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. To idealny dodatek do kuchennych inspiracji!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Chrupiące trójkątne sakiewki z ciasta filo posypane czarnuszką, serwowane na rustykalnym talerzu, idealne jako przekąska czy dodatek do zupy.

Pierożki z kurczakiem i kukurydzą

Tatar z fasoli - krok 3

Tatar z fasoli

Mieszanka ulubionych sałat z makrelą - Krok 5

Mieszanka ulubionych sałat z makrelą

Zobacz więcej takich przepisów