Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 opakowanie Cieciorki Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 150 g małych pieczarek

  • 100 g żółtego sera

  • 1 pszenna bagietka

  • 1 łyżka oleju

  • 1 łyżka listków natki pietruszki

  • ½ czerwonej papryki

  • ½ cebuli

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą - Krok 1

Paprykę kroimy w krótkie paseczki, pieczarki w plasterki, cebulę w kostkę, natkę drobno siekamy.

2

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą - Krok 2

Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.

3

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy około 3-4 minut. Dodajemy paprykę i pieczarki, smażymy przez kolejne 7-8 minut. Na patelnię dodajemy osączoną cieciorkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą - Krok 4

Bagietkę kroimy na cztery części, nakładamy na nie farsz z patelni, posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180℃ do rozpuszczenia sera. Podajemy posypane natką pietruszki.

:)

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu