Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą

Składniki

  • 1 opakowanie Cieciorki Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 150 g małych pieczarek
  • 100 g żółtego sera
  • 1 pszenna bagietka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka listków natki pietruszki
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ cebuli
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą - Składniki

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą - Krok 1

Paprykę kroimy w krótkie paseczki, pieczarki w plasterki, cebulę w kostkę, natkę drobno siekamy.

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą - Krok 2

Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy około 3-4 minut. Dodajemy paprykę i pieczarki, smażymy przez kolejne 7-8 minut. Na patelnię dodajemy osączoną cieciorkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą - Krok 4

Bagietkę kroimy na cztery części, nakładamy na nie farsz z patelni, posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180℃ do rozpuszczenia sera. Podajemy posypane natką pietruszki.

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą

•ᴗ• Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Cieciorka Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, cieciorka charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka z kalafiora i białej fasoli

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Chrupiąca cieciorka z pieca

Tatar ze śledzia z buraczkami

Tatar ze śledzia z buraczkami

Zobacz więcej takich przepisów