Pieczone papryki z chilli sin carne z salsą awokado

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Formę żaroodporną skrapiamy oliwą.

Papryki przecinamy wzdłuż na pół i usuwamy środek, przyprawiamy solą i pieprzem.

Chili Sin Carne łączymy z ugotowaniem ryżem.

Nadzieniem faszerujemy papryki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach.

W tym czasie awokado kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z limonki, dodajemy pokrojoną drobną cebulę, posiekany czosnek i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Pieczone papryki z chili sin sarne z awokado - Krok 6

Po upieczeniu na papryki nakładamy salsę z awokado.

•ᴗ• Pieczone papryki z chili sin sarne z awokado - Krok 6

Meksykańskie Chili Sin Carne

Meksykańskie chili sin carne to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Chrupiąca fasola i słodka kukurydza w unikalnym sosie, do których wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie ulubione mięso, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Klopsiki z fasolą w sosie pomidorowym

Fasolka z indykiem i pieczonymi ziemniakami

Ryż ze smażonymi pomidorami i cieciorką

Ryż ze smażonymi pomidorami i cieciorką

Zobacz więcej takich przepisów