Your browser does not support JavaScript! Pieczone papryki z chilli sin carne z salsą awokado - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

Formę żaroodporną skrapiamy oliwą.

2

Papryki przecinamy wzdłuż na pół i usuwamy środek, przyprawiamy solą i pieprzem.

3

Chili Sin Carne łączymy z ugotowaniem ryżem.

4

Nadzieniem faszerujemy papryki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach.

5

W tym czasie awokado kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z limonki, dodajemy pokrojoną drobną cebulę, posiekany czosnek i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

6

Pieczone papryki z chili sin sarne z awokado - Krok 6

Po upieczeniu na papryki nakładamy salsę z awokado.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu