Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą - Krok 1

Pomidory i cukinię pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka. Kukurydzę osączyć z zalewy.

2

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą - Krok 2

Pieczywo skropić oliwą, podpiec na patelni lub w piekarniku, aż będzie chrupiące. Połamać na mniejsze kawałki.

3

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą - Krok 3

Plastry cukinii posmarować oliwą, lekko posolić, opiec na patelni grillowej.

4

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą - Krok 4

Przygotować dressing. Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać z pozostałą oliwą i octem. Doprawić solą i pieprzem.

5

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą - Krok 5

W misce wymieszać pomidory, grillowaną cukinię, kukurydzę, grzanki, listki bazylii i dressing.

:)

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu