Your browser does not support JavaScript! Lody kukurydziane - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kukurydzę miksujemy, a następnie przecieramy przez sitko.

2

Przetarte resztki przepłukujemy mlekiem.

3

400 ml mleka, śmietankę i przetartą kukurydzę doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się płynu dodajemy cukier oraz rozprowadzoną w pozostałym mleku skrobię kukurydzianą. Podgrzewamy 2-3 minuty cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje.

4

Kukurydziany budyń schładzamy, a następnie zmrażamy kilkukrotnie mieszając lub miksując podczas zamrażania. Można przygotować lody także w maszynce do lodów.

:)

Podajemy posypane popcornem. I gotowe!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu