
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
Kukurydzę miksujemy, a następnie przecieramy przez sitko.
Przetarte resztki przepłukujemy mlekiem.
400 ml mleka, śmietankę i przetartą kukurydzę doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się płynu dodajemy cukier oraz rozprowadzoną w pozostałym mleku skrobię kukurydzianą. Podgrzewamy 2-3 minuty cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje.
Kukurydziany budyń schładzamy, a następnie zmrażamy kilkukrotnie mieszając lub miksując podczas zamrażania. Można przygotować lody także w maszynce do lodów.
Podajemy posypane popcornem. I gotowe!
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej