Your browser does not support JavaScript! Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Fasoli czerwonej Kidney Bonduelle 425 ml

  • 100 g świeżych malin

  • 60 g drobnego cukru

  • 35 g łuskanych orzechów włoskich

  • 2 jajka

  • 1 dojrzały banan

  • 1 łyżka gorzkiego kakao

  • ½ łyżeczki cynamonu

  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami - Krok 1

W kielichu blendera umieszczamy osączoną czerwoną fasolę, banana, jajka, cukier, kakao, cynamon i proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy na jednolitą masę.

2

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami - Krok 2

Orzechy włoskie drobno siekamy.

3

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami - Krok 3

Do ciasta dodajemy orzechy, mieszamy łyżką.

4

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami - Krok 4

Ciasto wlewamy do formy o średnicy 16 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzałka góra-dół) około 35-40 minut. Gdy ciasto wystygnie, dekorujemy je malinami.

:)

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu