Your browser does not support JavaScript!

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami

Składniki

  • 1 puszka Fasoli czerwonej Kidney Bonduelle 425 ml
  • 100 g świeżych malin
  • 60 g drobnego cukru
  • 35 g łuskanych orzechów włoskich
  • 2 jajka
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżka gorzkiego kakao
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami - Krok 1

W kielichu blendera umieszczamy osączoną czerwoną fasolę, banana, jajka, cukier, kakao, cynamon i proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy na jednolitą masę.

2.

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami - Krok 2

Orzechy włoskie drobno siekamy.

3.

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami - Krok 3

Do ciasta dodajemy orzechy, mieszamy łyżką.

4.

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami - Krok 4

Ciasto wlewamy do formy o średnicy 16 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzałka góra-dół) około 35-40 minut. Gdy ciasto wystygnie, dekorujemy je malinami.

Smacznego!

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.