Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml
  • 2 kawałki świeżego łososia (każdy po 200 g)
  • Kilkanaście pomidorków koktajlowych
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 cytryna
  • ½ niedużej czerwonej cebuli
  • 2 łyżki oliwy
  • Kilka gałązek natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Łosoś z sałatką z kukurydzy - Składniki

Łosoś z sałatką z kukurydzy - Krok 1

Łososia przyprawiamy solą i pieprzem. Cytrynę dzielimy na pół i kropimy nią rybę. Układamy go na blaszce do pieczenia. Pieczemy w temp. 180℃ przez około 15 minut.

Łosoś z sałatką z kukurydzy - Krok 2

Pomidorki kroimy na pół, ogórki obieramy, kroimy w kostkę, cebulę i natkę drobno siekamy.

Łosoś z sałatką z kukurydzy - Krok 3

W misce umieszczamy pomidorki, ogórki, cebulę, natkę. Kropimy sokiem z cytryny, polewamy oliwą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.

Łosoś z sałatką z kukurydzy - Krok 4

Sałatkę nakładamy na dwa talerze. Na sałatce układamy upieczone kawałki ryby i podajemy.

Łosoś z sałatką z kukurydzy - Krok 5

•ᴗ• Łosoś z sałatką z kukurydzy

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Świeża sałatka z zielonych szparagów, groszku i rzodkiewki na białym talerzu.

Sałatka z fasolki szparagowej i groszku

Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami, posypany świeżo posiekaną zieloną cebulką.

Rigatoni z sosem śmietanowym

Makaron świderki z kremowym sosem grzybowym, udekorowany świeżymi ziołami, podany na białym talerzu.

Makaron z białą fasolą i kurczakiem

Zobacz więcej takich przepisów