Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml

  • 2 kawałki świeżego łososia (każdy po 200 g)

  • Kilkanaście pomidorków koktajlowych

  • 2 ogórki gruntowe

  • 1 cytryna

  • ½ niedużej czerwonej cebuli

  • 2 łyżki oliwy

  • Kilka gałązek natki pietruszki

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Łosoś z sałatką z kukurydzy - Krok 1

Łososia przyprawiamy solą i pieprzem. Cytrynę dzielimy na pół i kropimy nią rybę. Układamy go na blaszce do pieczenia. Pieczemy w temp. 180℃ przez około 15 minut.

2

Łosoś z sałatką z kukurydzy - Krok 2

Pomidorki kroimy na pół, ogórki obieramy, kroimy w kostkę, cebulę i natkę drobno siekamy.

3

Łosoś z sałatką z kukurydzy - Krok 3

W misce umieszczamy pomidorki, ogórki, cebulę, natkę. Kropimy sokiem z cytryny, polewamy oliwą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.

4

Łosoś z sałatką z kukurydzy - Krok 4

Sałatkę nakładamy na dwa talerze. Na sałatce układamy upieczone kawałki ryby i podajemy.

:)

Łosoś z sałatką z kukurydzy - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu