
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Tofu kroimy w kostkę i oprószamy chili.
Pomidorki kroimy na połówki lub ćwiartki, jeśli są większe.
Umytą i osuszoną sałatę rwiemy na kawałki i układamy w pudełku.
Dodajemy tofu i pomidorki.
Przesypujemy good lunch prosto z torebki do śniadaniówki.
Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej