
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)
Kozi ser kruszymy w małe kawałki.
Sałatę kroimy na mniejsze kawałki.
Pomidorki kroimy na połówki i wrzucamy do sałaty.
Dodajemy kukurydzę i ser. Do miseczki wlewamy 1 łyżkę octu, dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Dodajemy 3 łyżki oliwy i pieprz. Mieszamy i polewamy sosem sałatę. Dodajemy listki z gałązki tymianku.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej