
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Fasolę razem z zalewą przesypujemy do miski.
Miksujemy fasolę z sokiem z cytryny na gładki mus.
Dodajemy czarną sól kala namak i musztardę. Ponownie miksujemy.
Dodajemy biały pieprz i oliwę. Mieszamy lub miksujemy. Schładzamy.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej