Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli „Ugotowane na parze” Bonduelle 212 ml
  • 150 g tofu naturalnego
  • 100 g makaronu ryżowego
  • 10 g mąki kukurydzianej
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki płynnego miodu lub syropu z agawy
  • 1 cebula dymka ze szczypiorem
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka świeżego chili
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ żółtej papryki
  • ½ łyżeczki sezamu

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym - Składniki

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym - Krok 1

Sos sojowy, ocet ryżowy i miód (lub syrop z agawy) dokładnie mieszamy w miseczce.

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym - Krok 2

Tofu kroimy w kostkę, obtaczamy w mące kukurydzianej. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy tofu. Smażymy na złoty kolor, odkładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym - Krok 3

Imbir i chili drobno siekamy, papryki kroimy w paseczki. Dodajemy na patelnię, smażymy około 7-8 minut.

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym - Krok 4

Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu, odcedzamy.

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym - Krok 5

Na patelnię wlewamy sos, osączoną fasolę, tofu, makaron. Całość gotujemy do zredukowania sosu. Makaron podajemy posypany posiekaną dymką i sezamem.

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym

•ᴗ• Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Łosoś z sałatką z kukurydzy

Łosoś z sałatką z kukurydzy

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów