Your browser does not support JavaScript!

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli „Ugotowane na parze” Bonduelle 212 ml
  • 150 g tofu naturalnego
  • 100 g makaronu ryżowego
  • 10 g mąki kukurydzianej
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki płynnego miodu
  • 1 cebula dymka ze szczypiorem
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka świeżego chili
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ żółtej papryki
  • ½ łyżeczki sezamu

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym - Krok 1

Sos sojowy, ocet ryżowy i miód, dokładnie mieszamy w miseczce.

2.

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym - Krok 2

Tofu kroimy w kostkę, obtaczamy w mące kukurydzianej. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy tofu. Smażymy na złoty kolor, odkładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.

3.

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym - Krok 3

Imbir i chili drobno siekamy, papryki kroimy w paseczki. Dodajemy na patelnię, smażymy około 7-8 minut.

4.

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym - Krok 4

Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu, odcedzamy.

5.

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym - Krok 5

Na patelnię wlewamy sos, osączoną fasolę, tofu, makaron. Całość gotujemy do zredukowania sosu. Makaron podajemy posypany posiekaną dymką i sezamem.

Smacznego!

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.